מרכז גמילה פרטי

הופכים את הבלתי אפשרי לאפשרי

המכללה המובילה בישראל ללימודי טראומה והתמכרויות

גמילה במרכז הוליסטי יוקרתי בתאילנד ובישראל

ד"ר מזרחי אברהם מייסד טאותרפיה

גמילה במרכז הוליסטי יוקרתי בתאילנד ובישראל

דאו-תרפיה הינו מרכז גמילה פרטי מציע טיפול בהתמכרויות בסביבה אישית ודיסקרטית, המותאמת לצרכים הייחודיים של כל מטופל. במרכז פרטי, הדגש הוא על טיפול הוליסטי ושיקום נפשי ופיזי, המספק מסגרת תומכת ואינטימית להחלמה. תהליך הגמילה כולל תכנית 12 הצעדים, ייעוץ פרטני, וטיפולים חדשניים המותאמים להתמודדות עם טראומה והתמכרות.

במרכז פרטי ישנה גישה אישית וממוקדת, עם צוות מומחים בתחום ההתמכרויות שמלווה את המטופלים לאורך כל הדרך. המרכז מציע טיפול בהתמכרות לסמים, אלכוהול ומשככי כאבים, ומעניק אפשרות לטיפול בהתמכרות כפולה.

המרכז מתאים למי שמחפש מסגרת יוקרתית ואינטימית, המאפשרת חזרה לחיים נורמטיביים בצורה מבוקרת. כל מטופל זוכה לתכנית גמילה בהתאמה אישית, המשלבת שיקום נפשי ופיזי, ותורמת להתפתחות אישית וחזרה לאורח חיים בריא.

הטיפול במרכז גמילה פרטי מבוסס על עקרונות חדשניים ומקצועיים בתחום השיקום, עם אפשרות ליצירת שינוי אמיתי ובר-קיימא בחיי המטופלים.

טאותרפיה - המכון הישראלי לטיפול בטראומה והתמכרויות

מרכז הוליסטי לטיפול בטראומה, התמכרויות וחוסר איזון נפשי בתאילנד

"בואו לתחילת המסע לחופש מהתמכרות לאלכוהול, סמים, כדורים ותגלו מחדש את חייכם בחיבוק השקט של "DaoTherapy Rehab בתאילנד—במקום שבו ריפוי הוליסטי פוגש החלמה מעצימה."

 

מרכז יום הוליסטי בישראל

דאו תאילנד שונה ממרכזי גמילה בישראל

בישראל השליטה על תוכניות הגמילה היא של המודל-רפואי. מה שאומר שמי שאחראי בפועל ומנהל את כל מרכזי הגמילה בישראל הם פסיכיאטרים נרקולוגים אשר מאמינים בתפיסה פארמקולוגית על-ידי תרופות מרשם לניהול תהליך הגמילה. 

מי שמפקח על תהליך הגמילה זו משרד הבריאות בישראל שכופה את תפיסת העולם הרפואית על תהליך הגמילה ומנחה את מנהלי מרכזי הגמילה שהם פסיכיאטרים איך לנהל את הטיפול על-ידי תרופות מרשם ופיקוח רפואי.

למרות שרוב מרכזי הגמילה הבעלים הם בדרך כלל מכורים נקיים, אין להם יכולת לבחור את סוג הטיפול, את הפילוסופיה הטיפולית את תהליך הגמילה בעצמם, הם כפופים לביקורת מחמירה לעיתים פעמיים בשבוע של משרד הבריאות במרכז גמילה.

מה שקורה בדרך כלל שרבים נכנסים עם התמכרות לקוקאין, הימורים, מריחואנה, קטמין, פנטה, הרואין ועוד ומסיימים טיפול עם התמכרות חדשה לכדורי מרשם חזקים.

מה הסיבה לכך:

אין סיבה מקצועית אמיתית להעניק כמויות של כדורי מרשם לגמילה, לרוב מה שמנהל את המודל הרפואי הוא פחד וחרדה על הרישיון המקצועי שלהם כפסיכיאטרים, ומה שמנהל את משרד הבריאות זו פראנויה מתביעות כספיות אם חלילה יקרה משהו בתהליך הגמילה לאותו מטופל ולא אמת מקצועית.

בני אדם מגיעים למרכז גמילה לזכות בחופש מהתמכרות ובגלל החרדה והפראנויה של מערכת הבריאות יוצאים עם כמויות של כדורי מרשם והאמונה שהושרשה שהתמכרות היא הפרעה נפשית שמצריכה טיפול תרופתי.

זה כאמור שקר גס:

התמכרות היא מחלה פיזית נפשית ורוחנית המתבטאת בניסיון למצוא מענה בחומרים ולכן הפתרון לא יכול להיות טיפול תרופתי לבעיה שהיא רוחנית בעיקרה ומצריכה מודל הוליסטי ייחודי.

האם אנו מעניקים טיפול תרופתי?

התשובה היא כן לכמה ימים בלבד, לעבור את המשבר הראשוני עם הכאבים הפיזיים , עם בעיית השינה החריפה, לאחר מספר ימי חסד הסביבה הייחודית הרגועה שלנו, טיפולי המסאז, טיפול בשמנים, הג'קוזי, היוגה, הים המופלא, הקבוצות עושים את ההבדל ואת הקסם של הריפוי וההחלמה.

 

הגישה שלנו היא גישה מסורתית ייחודית:

  1. גישה הוליסטית: דאותרפיה משלבת שיטות טיפול מסורתיות עם פילוסופיות רוחניות מהמזרח, כמו עקרונות הדאו והבודהיזם, לצד תרגולים כמו יוגה וקונדליני. השילוב הזה מעניק מימד רוחני מעמיק לתהליך השיקום, מעבר לטיפול הפיזי והנפשי בהתמכרות.
  2. סביבה טבעית ורוגע: מרכז דאותרפיה ממוקם בלב הטבע הפסטורלי של תאילנד, בסביבה שמאפשרת שקט ורגיעה. הנוף הטבעי והמרחק מהסביבה הלחוצה של החיים המודרניים תורמים לתהליך החלמה עמוק יותר, כשהמטופלים יכולים להתמקד לחלוטין בשיקום שלהם.

  3. תכנית מותאמת אישית: המרכז שם דגש רב על התאמה אישית של תכניות טיפול לכל מטופל, המשלבות טיפול בטראומה, פסיכותרפיה וטכניקות נוספות, בהתאם לצרכים הייחודיים של המטופל.

  4. מיקוד בינלאומי: דאותרפיה פונה לקהל בינלאומי, ומציעה צוות מומחים רב-לאומי ותכניות באנגלית, דבר שמאפשר גם למטופלים ממדינות אחרות לקבל טיפול מותאם.

השילוב של כל הגורמים הללו יוצר חווית שיקום ייחודית ומעמיקה, המבדילה את דאותרפיה ממרכזי הגמילה המסורתיים בישראל.

בטאותרפיה מדברים בשפת הלבבות

מכללת טאותרפיה הוקמה מתוך חזון עמוק של מי שמכיר את הסבל האנושי

התהליך שלנו

הגשמת החזון והמשימה שלנו כרוכה במחוייבות עמוקה, התמסרות לצוות, לתכנית הלימודים בה כל אחת ואחד ימצא את שבילי הריפוי וההעצמה בתוכו, דרך המפגש העוצמתי עם עצמנו, הריפוי הפנימי נהפוך להיות השראה לכל מי שסובב אותנו ולאחר מכן למטופלים שיגיעו ויזכו לשבת איתנו בקליניקה.

המשימה שלנו

המשימה שלנו במכללת טאותרפיה היא לספק מסגרת לימודית מלאת חמלה ואהבה, , תוך כדי שילוב של פרקטיקות מקצועיות מבוססות טראומה והתמכרויות יחד עם גישה הוליסטית מבוססת גישות רוחניות. אנו מחויבים להדריך את התלמידים לעבר הכשרתם כמטפלים, לעזור להכם להשתחרר מהעבר, להתגבר על טראומות התמכרויות ולבנות מחדש את חייכם בכוח, חוסן ותחושת מטרה מחודשת להעביר את הבשורה הלאה לכל מי שזקוק לעזרה.

החזון שלנו

החזון שלנו הוא להעצים נשים וגברים להתגבר על טראומות העבר ולהגיע להחלמה מלאה מטראומה והתמכרויות באמצעות תכנית לימודים ייחודית, תוך יצירת סביבה בטוחה ותומכת שתאפשר לכם לשגשג מבחינה מנטלית, פיזית ורוחנית. אנו שואפים לצייד אתכם בכלים ובמשאבים הנחוצים לבניית חיים חדשים ובריאים, מלאים בתקווה ובהגשמה עצמית.

מרכיבי הטיפול בהתמכרות:

  • גמילה פיזית: מדובר בשלב הראשון של הטיפול, שבו מסירים את החומר הממכר מהגוף. שלב זה עשוי לכלול תסמיני גמילה הדורשים פיקוח רפואי ותמיכה כדי להבטיח את בריאותו ובטיחותו של המטופל. בדאו תאילנד יש ליווי של רופא לתהליך ולא פסיכיאטר, הרופא והאחות שמצויה 24 שעות במרכז מעניקים את המענה הרפואי לגמילה הפיזית של הנגמלים. בדרך כלל הסימפטומים של הגמילה חולפים מהר מאוד באווירה הפלאית והרגועה בתאילנד ומפתיעה את המכורים כמה הסביבה היא קריטית ודרמטית בתהליך ההחלמה.
  • טיפול נפשי ופסיכולוגי: לאחר הגמילה הפיזית, מתבצע טיפול עמוק בבעיות הרגשיות והנפשיות שגרמו להתמכרות. זה כולל פסיכותרפיה פרטנית, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בשיטת טאותרפיה המובילה את תחום הטיפול בטראומה והתמכרויות בישראל,  וטיפול רגשי ממוקדת מודל ה"התייצבות" בשנה הראשונה. הטיפול מתמקד בזיהוי טריגרים, דפוסים אוטומטיים של שימוש בחומרים והתנהגויות מזיקות, ולמידת דרכים בריאות להתמודדות עם מצבי לחץ.

 

  • טיפול בטראומה: טאותרפיה מובילה את תחום הטיפול בטראומה בשיטת 12 הצעדים בישראל, עם הלומי קרב, נפגעי פעולות איבה, טראומות מיניות ועוד. רבים מהמתמכרים סובלים גם מטראומה, רבים מהם חיפשו ריפוי דרך שימוש בסמים, אלכוהול, כדורים והתמכרויות אחרות לבעיית הטראומה, ולכן חשוב לשלב טיפול בטראומה כחלק מתהליך השיקום. טראומה לא מעובדת עשויה להוות גורם מרכזי בהתמכרות, והטיפול עוזר לאדם להתמודד עם הכאב ולטפל בו בצורה בריאה.

 

  • תכניות 12 הצעדים: מדובר בגישה רוחנית-חברתית, המבוססת על עקרונות תכנית 12 הצעדים, כמו הקהילה האנונימית של אלכוהוליסטים ונרקומנים. הגישה מדגישה את הכניעה בפני חוסר האונים מול ההתמכרות ואת הצורך בתמיכה קהילתית ורוחנית בתהליך ההחלמה. מכללת טאותרפיה היא הגדולה בישראל ללימודי שיטת 12 הצעדים, כל שנה מעל ל-800 תלמידים עוברים אצלנו הכשרות כולל אנשי מקצוע רבים שמעוניינים להעשיר את ארגז הכלים הטיפולי שלהם, וכאלה שמרגישים צורך להתנסות בגישה ולרכוש כלים להתמודדות וצמיחה בחיים.

 

  • טיפול משפחתי: לעיתים ההתמכרות נובעת או משפיעה על מערכת היחסים עם בני המשפחה, ולכן חשוב לכלול את המשפחה בתהליך הטיפול. טיפול משפחתי מסייע לשיקום הקשרים המשפחתיים, ומלמד את המשפחה איך לתמוך במטופל בתהליך ההחלמה. למרות שהמרכז גמילה בתאילנד המשפחה עוברת תהליך במכון הישראלי לטיפול בהתמכרויות בתל-אביב בטאותרפיה, המשפחה תקבל המלצה לאיזה סוג של עזרה ומהם הכלים הטובים ביותר להתמודדות עם חזרת בן המפשחה האהוב לבית.

 

  • טיפול הוליסטי: שיטות הוליסטיות כוללות יוגה, מדיטציה, דיקור, ותזונה בריאה, המסייעות למטופל לשקם את הגוף והנפש כאחד. שילוב של טיפולים אלה תורם להפחתת לחץ, לשיפור הקשב הפנימי ולשיפור איכות החיים הכללית.


תלמדו עם המקצוענים ביותר

מסלולי הלימודים של טאותרפיה

לימודי פסיכותרפיה ממוקדת טראומה והתמכרויות
מסלול תלת שנתי
הכשרה בשיטת 12 הצעדים בגישת טאותרפיה
מסלול של 15 מפגשים
לימודי הנחיית קבוצות והכשרת מרצים טאותרפיה
מסלול דו-שנתי

מודל פורץ דרך עם תמיכה מתמשכת

טאותרפיה, זו שיטת טיפול חדשנית ופורצת דרך בתחום השיקום מהתמכרויות, מציעה למטופלים לא רק תהליך גמילה בתאילנד, אלא גם מסגרת תומכת וארוכת טווח המסייעת להם לאחר החזרה לישראל. המודל שלנו מבוסס על גישה הוליסטית המשלבת בין גוף, נפש ורוח, ובכך מאפשר למטופלים לא רק להתגבר על ההתמכרות, אלא להפוך את סבלם לכוח מניע המוביל לצמיחה אישית והתפתחות רוחנית.

 

שלב ראשון: גמילה הוליסטית בתאילנד

המסע בטאותרפיה מתחיל במרכז הגמילה בתאילנד, שם המטופלים עוברים תהליך גמילה מקיף המשלב שיטות טיפול מודרניות לצד פילוסופיות מזרחיות כמו הדאו והבודהיזם. המרכז ממוקם בלב הטבע הפסטורלי של תאילנד, ומציע סביבה שקטה ונינוחה שמאפשרת למטופלים להתמקד לחלוטין בתהליך ההחלמה שלהם. תכניות הטיפול כוללות פסיכותרפיה, טיפול בטראומה, תרגולים כמו יוגה וקונדליני, ומסגרת רוחנית באמצעות תכנית 12 הצעדים.

 

שלב שני: המשכיות בטיפול במרכז יום בישראל

לאחר סיום השיקום בתאילנד, טאותרפיה ממשיכה לתמוך במטופלים באמצעות מרכז יום בישראל. כאן המטופלים מקבלים ליווי מתמשך, טיפול פסיכולוגי ותמיכה יומיומית, בכדי להבטיח שהשינויים שהתחוללו בתאילנד ימשיכו להיות חלק מחייהם בישראל. מרכז היום מהווה עוגן טיפולי, ומאפשר למטופלים להשתלב מחדש בחברה בצורה בטוחה ומאוזנת, תוך התמודדות עם האתגרים שנובעים מהחזרה לחיים הרגילים.

 

שלב שלישי: קורס 12 הצעדים ותמיכה קהילתית

כחלק מהמסע המתמשך להחלמה, אנו מציעים למטופלים להשתלב בקורס של 12 הצעדים – תכנית מבוססת קהילה שנועדה להמשיך לתמוך בתהליך ההחלמה שלהם. הקורס לא רק מספק מסגרת טיפולית לניהול ההתמכרות, אלא גם מפתח אצל המטופלים כלים להתמודדות עם לחצים וטריגרים לאורך כל חייהם. הקורס מהווה עוגן חשוב בהמשכיות התהליך השיקומי ומחזק את הקשר עם קהילת התומכים.

 

שלב רביעי: הכשרה לפסיכותרפיה בשיטת טאותרפיה

אחת המטרות המרכזיות של טאותרפיה היא להפוך את תהליך ההחלמה לכוח מניע לחיים חדשים. אנו מציעים למי שמעוניין בכך להפוך למטפל בשיטת טאותרפיה. מסלול ההכשרה לפסיכותרפיה בשיטה זו מאפשר למטופלים שעברו את תהליך השיקום להפוך את הניסיון האישי שלהם ואת תהליך הצמיחה שלהם לכלי עוצמתי לטיפול באחרים. כך, הטאותרפיה לא רק מספקת מסגרת להחלמה, אלא גם מאפשרת למטופלים להפוך למנהיגים בתחום הטיפול ולהוביל אחרים במסע ההחלמה שלהם.

 

מודל פורץ דרך עם תמיכה מתמשכת

הייחוד של טאותרפיה טמון בהמשכיות ובתמיכה המתמשכת שהיא מעניקה למטופלים. אנו מבינים שהתמכרות היא מחלה מורכבת שדורשת ליווי ותמיכה לאורך זמן, ולכן המודל שלנו מציע סביבה תומכת לאורך שנים רבות. המטרה שלנו היא לעזור למטופלים להפוך את הסבל והכאב שהם חוו לכוח חיובי שמניע אותם לעזור לאחרים ולעשות שינוי מהותי בחייהם.

 

בסופו של דבר, טאותרפיה לא רק מציעה תהליך גמילה, אלא מסגרת שלמה לשיקום אישי, צמיחה רוחנית והכשרה מקצועית.

עשייה של 33 שנות פיתוח ההחלמה מטראומה והתמכרויות

קצת עלינו בטלוויזיה ובעיתונות

ידיעות אחרונות

"כל בן אדם רוצה שיראו אותו, ופה המדינה ששלחה אותך אומרת לך - אתה שקרן" כתבה על הלומי קרב בפרויקט של טאותרפיה מסע בשיטת 12 הצעדים.

עיתון הארץ

מכללת טאותרפיה מכשירה את בוגריה ללימודי פסיכותרפיה בדגש על טראומה והתמכרויות. במקום פועל גם מרכז יום המציע טיפול לנפגעי טראומה, מכורים והלומי קרב. "העקרונות המנחים אותנו מבוססים על אהבה, אכפתיות, חמלה ואי שיפוטיות וביקורת"

דה מרקר

"רק המרפא הפצוע יכול לרפא" טכניקת הטאותרפיה, המשלבת בין גישה מודרנית לבין שיטות רפואה סיניות עתיקות יומין, מציעה טיפול בבעיות של חרדה ודיכאון, בין השאר. ד"ר אברהם מזרחי, מכור נקי, גורס שדווקא "הפצועים" שעברו כברת דרך, יוכלו לרפא את "הפצועים החדשים", ששבו-לא שבו מזירות מדממות לאחר אירועי השבעה באוקטובר

ערוץ כאן 11

תכנית בערוץ החדשות של כאן אודות העשייה של דוקטור מזרחי אברהם מייסד שיטת טאותרפיה. שולי רנד, אביתר בנאי וצופית גרנט מספרים על מכללת טאותרפיה. שיטת טאותרפיה מתאימה לכל אדם ואדם באשר הוא ששואף להשלים עם עצמו ולהגיע לקבלה רדיקלית וצמיחה בלתי פוסקת בחיים.

טיפול בתחלואה כפולה: התמודדות משולבת עם התמכרות והפרעה נפשית

תחלואה כפולה מתייחסת למצב שבו אדם סובל הן מהתמכרות לחומרים (כגון סמים או אלכוהול) והן מהפרעה נפשית כמו דיכאון, חרדה, הפרעה דו-קוטבית, PTSD (הפרעת דחק פוסט-טראומטית) או סכיזופרניה. מצב זה מורכב יותר מכיוון ששני המצבים מחזקים ומפעילים אחד את השני, ולכן הטיפול דורש גישה מיוחדת שמשלבת בין טיפול בהתמכרות לבין טיפול בהפרעה הנפשית.

 

אתגרי תחלואה כפולה:

1. תלות הדדית בין המצבים: התמכרות להלכה יכולה להוות מנגנון התמודדות עם הסימפטומים הנפשיים (כמו שימוש באלכוהול כדי להתמודד עם דיכאון), אך היא מחמירה את ההפרעה הנפשית ומביאה להחמרה במצב הכולל.

2. השפעות של תסמיני גמילה: גמילה מהחומר הממכר עלולה להחמיר את הסימפטומים של ההפרעה הנפשית. למשל, הפסקת השימוש בסמים ממריצים עשויה להוביל להחמרה בדיכאון.

3. קשיי אבחון: לעיתים קרובות קשה לאבחן תחלואה כפולה, מכיוון שסימפטומים של התמכרות והפרעה נפשית עשויים להיות דומים. חשוב להבדיל בין הסימפטומים שנובעים מהחומר הממכר לאלו שנובעים מההפרעה הנפשית.

 

עקרונות הטיפול בתחלואה כפולה:

1. גישה משולבת: כדי לטפל בתחלואה כפולה בהצלחה, יש צורך בגישה משולבת שמטפלת במקביל הן בהתמכרות והן בהפרעה הנפשית. אין לטפל באחד המצבים על חשבון השני, מכיוון שהתמכרות והפרעה נפשית תלויות זו בזו ומשפיעות אחת על השנייה.

2. פסיכותרפיה משולבת: טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) יכול לסייע בהתמודדות עם דפוסי חשיבה והתנהגות שמפעילים את ההתמכרות ואת ההפרעה הנפשית. הטיפול עוזר למטופל לזהות טריגרים ולפתח דרכי התמודדות בריאות. טיפול DBT (טיפול דיאלקטי-התנהגותי) יכול להועיל במיוחד לאנשים הסובלים מבעיות ויסות רגשי כמו בהפרעות אישיות גבוליות יחד עם התמכרות.

3. ניהול תרופתי: פעמים רבות, יש צורך בטיפול תרופתי לייצוב ההפרעה הנפשית לצד התמכרות. תרופות פסיכיאטריות כגון נוגדי דיכאון, מייצבי מצב רוח או אנטי-פסיכוטיות יכולות לסייע לאזן את הסימפטומים הנפשיים ולהקל על תהליך הגמילה.

4. גמילה מבוקרת ומנוהלת רפואית: גמילה מהחומר הממכר צריכה להיות מנוהלת על ידי צוות רפואי מוסמך, במיוחד כאשר מדובר בחומרים עם תסמיני גמילה קשים (כמו אלכוהול, סמים או תרופות ממכרות). תהליך זה מתבצע לרוב במרכזים לטיפול רפואי, ומצריך פיקוח צמוד כדי להבטיח את בריאותו של המטופל.

5. טיפול רגשי-חברתי: תחלואה כפולה מצריכה גם תמיכה רגשית וחברתית כדי להתמודד עם הבדידות והבידוד שעלולים להחריף את הסימפטומים. קבוצות תמיכה כמו תכנית 12 הצעדים מהוות רשת תמיכה חיונית למטופלים בהתמודדות היומיומית עם שני המצבים.

6. טיפול בטראומה: במקרים רבים, טראומה עומדת בבסיס ההתמכרות וההפרעה הנפשית. לכן, חשוב לשלב טיפול ממוקד בטראומה, כגון טיפול בחשיפה ממושכת (PE) או טיפול בעזרת תנועות עיניים (EMDR), שמאפשרים לעבד את הטראומה ולשחרר את המטופל מההשפעות המזיקות שלה.

7. טיפול הוליסטי ותמיכה משלימה: בנוסף לטיפולים המסורתיים, שיטות הוליסטיות כמו יוגה, מדיטציה, דיקור ותזונה בריאה יכולות לתרום לשיפור האיזון הנפשי והפיזי. אלו מסייעות להפחתת לחץ, לשיפור השינה ולאיזון רגשי כללי.

 

שלבי הטיפול בתחלואה כפולה:

1. אבחון מקיף: השלב הראשון הוא אבחון יסודי על ידי צוות מומחים שמבין את המורכבות של תחלואה כפולה. אבחון זה כולל הערכת מצבו הפיזי, הנפשי והרגשי של המטופל, ומתבצע על ידי פסיכיאטרים, רופאים ומטפלים.

2. תכנית טיפול מותאמת אישית: לאחר האבחון, נבנית תכנית טיפול אישית המשלבת בין טיפול בהתמכרות לטיפול בהפרעה הנפשית. התכנית כוללת פסיכותרפיה, טיפול תרופתי, גמילה פיזית ותמיכה חברתית.

3. תהליך גמילה מנוהל: הגמילה מהחומר הממכר מבוצעת בפיקוח רפואי, לעיתים עם תמיכה תרופתית להפחתת תסמיני הגמילה ולהבטחת מעבר חלק לשלב הטיפולי הבא.

4. פסיכותרפיה משולבת וטיפול תרופתי: הטיפול הנפשי והתרופתי נמשך במקביל, כאשר ישנה חשיבות רבה לטיפול הנפשי בשורש ההפרעה הנפשית ובמקביל למניעת חזרה להתמכרות.

5. המשכיות ותמיכה: לאחר השיקום, יש להמשיך במעקב וטיפול מתמשך. קבוצות תמיכה, טיפול פסיכולוגי ארוך טווח ומעקב רפואי הם חלק בלתי נפרד מהטיפול הממושך שנועד למנוע חזרה לתחלואה כפולה.

 

חשיבות טיפול ממוקד ומקיף

טיפול בתחלואה כפולה מצריך גישה מיוחדת ומשולבת, המספקת טיפול הן בהתמכרות והן בהפרעה הנפשית. גישה זו מבטיחה שהמטופל יקבל את כל הכלים הדרושים להחלמה ולהתמודדות עם המצבים המורכבים של התמכרות והפרעה נפשית, עם תמיכה רחבה לאורך כל שלבי השיקום.

תחלואה כפולה מהווה אתגר טיפולי מורכב שדורש שיתוף פעולה רב תחומי, אך עם טיפול מתאים ותמיכה מתמשכת, ניתן להגיע לתוצאות חיוביות ולשיקום מלא של החיים

"Trauma recovery programs in Thailand, offering holistic and comprehensive healing."

צרו איתנו קשר

פנו אלינו עם כל השאלות שיש לכם

נשמח לשוחח איתך! אל תהסס/י לפנות אלינו עם כל שאלה שיש לכם. 

"Long-term recovery programs at a rehabilitation center, focusing on sustained healing and support."

צור קשר

קבע פגישת ייעוץ חינם

קבע פגישת ייעוץ חינם עם הצוות שלנו ובוא נגרום לדברים לקרות!

גמילה בהתמכרות כפולה: אתגר מורכב ופתרונות ייחודיים

התמכרות כפולה היא מצב שבו אדם סובל משתי התמכרויות שונות בו זמנית, כאשר כל אחת מהן יכולה להיות לחומרים שונים (כמו סמים ואלכוהול) או להתנהגויות שונות (כמו הימורים ואכילת יתר). גמילה בהתמכרות כפולה מהווה אתגר מורכב יותר מאשר גמילה מהתמכרות יחידה, מכיוון שהאדם מתמודד עם שני גורמים מכשילים שמשפיעים על חייו ברבדים רבים.

 

אתגרי ההתמכרות הכפולה

התמכרות כפולה דורשת גישה טיפולית מקיפה במיוחד, מכיוון שכל אחת מההתמכרויות עשויה להפעיל את השנייה, ויש להתמודד עם תסמיני גמילה שונים ותלות משולבת. בנוסף, יש לעיתים קרובות קשר בין התמכרויות לבין בעיות נפשיות נוספות כמו דיכאון, חרדה, או טראומה, מה שהופך את הטיפול להרבה יותר מורכב ודורש שיטות טיפול מגוונות.

 

גישה לטיפול בגמילה כפולה

1. אבחון נכון: השלב הראשון בטיפול בהתמכרות כפולה הוא אבחון מעמיק שמזהה את שתי ההתמכרויות ומבין את הקשר ביניהן. זה כולל הערכה של המצב הפיזי, הנפשי והרגשי של המטופל.

2. גמילה פיזית מבוקרת: תהליך הגמילה הכפול דורש לרוב פיקוח רפואי כדי להתמודד עם התסמינים הפיזיים הקשים שעלולים להתרחש כתוצאה מהפסקת שני החומרים או ההתנהגויות הממכרות. לעיתים יש צורך בתמיכה תרופתית כדי להקל על תהליך הגמילה.

3. טיפול נפשי ורגשי: פסיכותרפיה ממלאת תפקיד מרכזי בטיפול בהתמכרות כפולה. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) עוזר למטופלים לזהות דפוסים אוטומטיים של שימוש ולהבין את הטריגרים שמובילים לשימוש משולב. טיפול בטראומה יכול להיות חיוני במיוחד, שכן רבים מהסובלים מהתמכרות כפולה מתמודדים עם פגיעות נפשיות עמוקות.

4. תכנית 12 הצעדים: התמכרות כפולה דורשת גם תמיכה קבוצתית. תכנית 12 הצעדים מספקת מסגרת רוחנית-חברתית שבה המטופל לומד להיעזר בקהילה תומכת ולפנות לכוחות פנימיים ורוחניים כחלק מתהליך ההחלמה.

5. טיפול הוליסטי: התמכרות כפולה דורשת גם שיקום כללי של הגוף והנפש, ושיטות טיפול הוליסטיות כמו יוגה, מדיטציה, תזונה בריאה ופעילות גופנית מסייעות להחזרת האיזון לחיים של המטופל.

 

המשכיות ותמיכה ארוכת טווח

כמו בכל תהליך שיקום מהתמכרות, גם בהתמכרות כפולה נדרש ליווי ותמיכה ארוכת טווח כדי למנוע חזרה לדפוסים הישנים. לכן חשוב להמשיך במעקב רפואי ופסיכולוגי, להשתתף בקבוצות תמיכה ולחפש דרכים חדשות להתמודדות עם טריגרים ותסכולים.

גמילה בהתמכרות כפולה היא אתגר רציני אך ניתן לפתרון באמצעות טיפול מקיף, גמילה פיזית מבוקרת, פסיכותרפיה והתמקדות בטיפול רגשי, קוגניטיבי ורוחני.

סוגי מרכזי טיפול בישראל:

  • מרכזי גמילה ציבוריים: לרוב ממומנים על ידי המדינה או עמותות ללא מטרות רווח, ומספקים תכניות טיפול זמינות לכל האוכלוסייה. המרכזים האלו מציעים שירותים רפואיים ופסיכולוגיים אך לרוב עם גישה פחות אישית ותנאי שהות צנועים יותר.

 

  • מרכזי גמילה פרטיים: כוללים טיפול אישי ומקיף, עם תנאים יוקרתיים ותכניות מותאמות אישית. המרכזים הפרטיים מציעים מסגרת אינטימית ומיוחדת, תוך שימת דגש על פרטיות ורוגע, עם צוות טיפולי רחב ושיטות הוליסטיות רבות כמו יוגה, מדיטציה, ואפילו אומנויות לחימה.

 

  • שיקום בקהילה: תכניות בקהילה מציעות גמילה בתוך חיי היום-יום של המטופל, תוך כדי המשך עבודה וחיים שגרתיים. זה מתאים למטופלים שלא יכולים או רוצים להתנתק מהחיים הרגילים לגמרי, ומציע תמיכה נפשית ושיקום במסגרת פחות מחמירה.

מה מייחד אותנו במכללת טאותרפיה

לימודים חדשניים:

אנו משלבים טכניקות טיפוליות חדשניות עם פרקטיקות מסורתיות כדי להציע חוויית לימודים הוליסטית ומקיפה. מההתפתחויות האחרונות בטיפול בשיטת 12 הצעדים, מודלים התנהגותיים, פסיכולוגיה מערבית ומזרחית ועד לפרקטיקות מיינדפולנס חדשניות, אנו ממשיכים לפתח את השיטות שלנו כדי להבטיח את רמת הלימודים הגבוהה ביותר.

ביטוי יצירתי:

אנו מעודדים ביטוי יצירתי כחלק חשוב בתהליך הלימודים וההחלמה. עבודה קבוצתית, לימודים, מדיטציות, תנועה, לימוד 12 הצעדים, ריטריטים, התלמידים שלנו יכולים לחקור את רגשותיהם, להעמיק בתובנות חדשות ולגלות כוחות פנימיים. פעילויות אלו לא רק תומכות בריפוי רגשי, אלא גם מטפחות תחושת העצמה וגילוי עצמי.

אנחנו מודל לחיקוי

במכללת טאותרפיה, אנו רואים את עצמנו כמודל לחיקוי בתחום השיקום וטיפול בטראומה והתמכרויות. המומחיות שלנו, בשילוב עם הגישה ההוליסטית והחדשנית, מבדלת אותנו כמובילים בתחום. אנו שומרים על הסטנדרטים הגבוהים ביותר של לימודים ומחויבים לספק לכל סטודנט את הכלים הדרושים לחיים מלאים, מאוזנים ובעלי משמעות. המחויבות שלנו לשיפור מתמיד, דאגה אישית לכל תלמיד ושימוש בשיטות טיפול מתקדמות ממצבות אותנו כמודל לחיקוי בטיפול בטראומה והתמכרות.

קבלה רדיקלית

קבלה רדיקלית היא עיקרון מרכזיבמכללת טאותרפיה, מקום שבו אנו מעודדים את התלמידים לקבל את המציאות שלהם במלואה, ללא התנגדות. על ידי הכרה וקבלה של הרגשות והמצבים הקשים ביותר, התלמידים יכולים להשתחרר מהמאבק במה שלא ניתן לשנות ולהתמקד במה שכן ניתן לשינוי בתהליך הריפוי. פרקטיקה זו, המשולבת בטיפולים ובמפגשי הלימוד שלנו, מעניקה לתלמידים את הכוח להמשיך קדימה עם יותר שלווה וחוסן פנימי.

נגישות