גמילה מאנורקסיה בולימיה – מרכז הוליסטי בתאילנד וישראל

גמילה מאנורקסיה בולימיה

הופכים את הבלתי אפשרי לאפשרי

המכללה המובילה בישראל ללימודי טראומה והתמכרויות

האם אנורקסיה ובולימיה היא התמכרות

ד"ר מזרחי אברהם מייסד טאותרפיה

גמילה מאנורקסיה בולימיה

אנורקסיה בולימיה היא מחלה נפשית שנכנסת לקטגוריה של הפרעות תפיסה. במקרה זה, הסימפטומים העיקריים הם אנורקסיה – הפרעת הגיון התזונה, שבה אדם במצב זה פוגע בעצמו בצורה עמוקה בצורת חזון של רזון והופך את עצמו לרזה מידי.

 
טאותרפיה - המכון הישראלי לטיפול בטראומה והתמכרויות

מרכז הוליסטי לטיפול בטראומה, התמכרויות וחוסר איזון נפשי בתאילנד

"בואו לתחילת המסע לחופש מהתמכרות לאלכוהול, סמים, כדורים ותגלו מחדש את חייכם בחיבוק השקט של "DaoTherapy Rehab בתאילנד—במקום שבו ריפוי הוליסטי פוגש החלמה מעצימה."

 

מרכז יום הוליסטי בישראל

מחלת האנורקסיה בולימיה

אנורקסיה בולימיה היא מחלה נפשית שנכנסת לקטגוריה של הפרעות תפיסה. במקרה זה, הסימפטומים העיקריים הם אנורקסיה – הפרעת הגיון התזונה, שבה אדם במצב זה פוגע בעצמו בצורה עמוקה בצורת חזון של רזון והופך את עצמו לרזה מידי.

בולימיה – זו הפרעת תזונה שבה שבה ישנם בולמוסים קשים של אכילה ופגיעה במערכת העיכול. לעיתים קרובות, תוך שימוש בשיטות גופניות להסרתן כמו הקאות, כדורים משלשלים ועוד.

ההשפעה הפיזית של אנורקסיה בולימית על הגוף גורמת לקריטריונים פיזיים נוספים, כמו הפרעות בתפקוד התרבותי בעיקר בימים משתנים של מצב רוח בין תחושת כשלון לבין היכולת של האדם לסייע לעצמו באופן אופטימלי. האדם מתאפיין בתדירות ובתקופות התקפות של אכילה אינסופית,

 

בדרך כלל בהקאות, עלולה להיות מלוות בחרדה, דיכאון ובעצבים. 

אנורקסיה נברוזה

אנורקסיה נברוזה

 

מאובחנת על-פי מספר קריטריונים:

הגבלה של צריכת האנרגיה של האדם, המובילה למשקל גוף נמוך;

פחד וחרדה עזים מעלייה במשקל;

עיוות בדימוי גוף של האדם הסובל: הפרעה קשה בדרך בו משקל הגוף נחווה באופן סובייקטיבי; או השפעה מוגזמת של המשקל על ההערכה העצמית; הדימוי העצמי והביטחון העצמי או חוסר הבנה של חומרת המשקל הירוד.

 

קיימים שני סוגים של אנורקסיה:

אנורקסיה מהסוג המגביל (restrictive). מאופיין בירידה במשקל באמצעות דיאטות קיצוניות, צומות ו/או פעילות גופנית מוגזמת.

אנורקסיה מסוג אכילה בולמוסית ופיצוי (binge-purge). אכילה התקפית ולאחריה ניסיון של "היטהרות" כגון הקאה, צומות, משלשלים ומשתנים ו/או פעילות גופנית מוגזמת, כל זה נובע מאשמה קיצונית על רעיון הבליעה.

 

בולימיה נברוזה

מאובחנת לפי הקריטריונים הבאים:
 

1. התקפי אכילה חוזרים ונשנים, המאופיינים ב-:

א. אכילה, בזמן קצר, התקפי אכילה (כשעתיים), כמות מזון גדולה בהרבה ממה שרוב האנשים היו אוכלים בנסיבות דומות כמות מוגזמת ולא הגיונית.

ב. לאדם יש תחושה של חוסר שליטה על האכילה בזמן ההתקף.

 

2. דפוס של התנהגות "מפצה", מטהרת", לאחר התקף האכילה, שמטרתה למנוע עלייה במשקל. לדוגמה: הקאה יזומה, שימוש במשלשלים ומשתנים, צומות או פעילות גופנית מוגזמת.

 

3. הערכה עצמית ודימוי עצמי שמושפעת באופן לא מותאם מהמשקל וצורת הגוף.

 
 

תופעות הלוואי הנפוצות של אנורקסיה בולימיה

 

אנורקסיה בולימיה יכולה לגרום למגוון רחב של השפעות בריאותיות, פיזיולוגיות ורגשיות. הנה כמה מהתוצאות האפשריות של המחלה:

 
  1. בעיות במערכת העיכול: ההקאות התכווננית לאחר האכילה הופכת לגורם לתקופות קרטוניות של השתן של הגוף, ויכולה לגרום לבעיות במערכת העיכול כמו דלקות בריאותית כמו הצטברות מחצלות או הפצת דרך פיתולית.
  2. השפעות פיזיולוגיות: הגירוי השפירי של ההקאה המיועדת באכילה יכול לגרום לבעיות פיזיולוגיות נוספות, כמו פגיעה במערכת השלד והשרירים, במיוחד באזור הפנים, הצוואר והידיים.
  3. השפעות על הלב והכליים: הקאה תדירה ושימוש באלו משנים באופן חריג את הרמות החשובות לבריאות של אלקטרוליטים כמו נתרן, פוטסיום וסידן, אשר נחוצים לתפקוד המולקולארי של התאים בגוף. זאת עשויה לגרום לבעיות לבביות כמו אי סדרים בקצב הלב ולבחילה.
  4. השפעות על מערכת הסרעפן: הקאות והשתייה הגורמות לאיבוד נוזלים בגוף יכולות לגרום לדידרציה (ייבוש) ולבעיות במערכת הסרעפן.
  5. בעיות עצביות ורגשיות: אנשים הסובלים מאנורקסיה בולימית עשויים להתמודד עם דיכאון, חרדה, התקפי פאניקה ובעיות נפשיות אחרות.
  6. בעיות רגשיות ורגשות שליליים: האדם נתקע במערכת של הכאון תמידית כשהגעתו מוגבלת על-ידי השמירה על משקל מאוד נמוך, והמצב רגשי שלו נקבע גם לאחר הרבה הצלחה בהשגת ערכי משקל תוך כדי הפקרת אכילה מבפנים.
  7. פגיעה בזוגיות וחברתיות: המחלה עשויה לגרום לבעיות ביחסי הזוגיות ובחיי החברה, כאשר הסובלים עשויים להתרחק ממשפחה, חברים וחיי חברה.
  8. סיכון לתפקוד נמוך בלמידה ובעבודה: התזונה הרעה והשפעות המחלה על הגוף יכולות לגרום לסיכון גבוה לבעיות ביכולת למידה,


תלמדו עם המקצוענים ביותר

מסלולי הלימודים של טאותרפיה

לימודי פסיכותרפיה ממוקדת טראומה והתמכרויות
מסלול תלת שנתי
הכשרה בשיטת 12 הצעדים בגישת טאותרפיה
מסלול של 15 מפגשים
לימודי הנחיית קבוצות והכשרת מרצים טאותרפיה
מסלול דו-שנתי

האם אנורקסיה בולימיה זו התמכרות?

טאותרפיה מאמינה שבולימיה ואנורקסיה זו התמכרות

 

האם בולימיה היא התמכרות?

בולימיה היא הפרעת אכילה הרסנית, וכפי שראינו, היא עלולה להוביל לבעיות גופניות נשפיות ורוחניות.

בדומה למכורים לסמים ואלכוהול או לכדורי מרשם, הסובלים מההפרעה חווים אובדן שליטה באכילה, ואובדן שליטה בחייהם.

בנוסף, מבחינה סטטיסטית, קיימת הסתברות גבוהה יותר שיפתחו התמכרות לסמים או לאלכוהול כדי להיעזר בזה לרדת במשקל.

כאשר בטאותרפיה מתבוננים על תופעה כלשהי אנו בוחנים האם הבעיה מנהלת את האדם וגורמת לו להתמכרות לשליטה, למחשבות, לרגשות שליליים ועוד. מהי התמכרות "זה אותו משהו שגורם לאדם להיות כפייתי אובססיבי ובריכוז עצמי. אין ספק שהסובלים מהפרעה זו סובלים מהתמכרות.

מאפיין נוסף להתמכרות הוא הרס עצמי, והסובלים מאנרוקסיה בולימיה מאופיינים בהרס פיזי נפשי ורוחני.

טענה נפוצה אצל מטפלים בהפרעות אכילה, היא שבולימיה מבטאת "ניסיון כושל" להגיע לאנורקסיה והעובדה שרבות מהסובלות ממנה עם הזמן מאובחנות עם סימפטומים אנורקטיים מחזקת טענה זו. 

טיפול באנורקסיה ובולימיה

 שילוב של טיפול רגשי  עם טיפול בשיטת 12 הצעדים , בעיקר טיפול התפיסות השגויות של האדם ללא נוגדי טיפולים דיכאון וחרדה,  נמצא מאוד יעיל בטאותרפיה.
 

מחקרים לגבי הפרוגנוזה של ההפרעה מלמדים כי מחצית מהבולימיות מחלימים לחלוטין אחרי 10 שנים של טיפול. 

 

הנה חלק משיטות הטיפול מבוססות בהפרעת אנורקסיה ובולימיה:

 

שיטות טיפול שונות

טיפול קבוצתי – מה שצובע את האישיות של בולימיה ואנורקסיה זו תחושת בושה שמהולה בהסתרה, שפחות נוכחת באנורקסיה. טיפול קבוצתי בבולימיה מייצר הזדהות בין חברי הקבוצה, נרמול של תפיסת "המחלה"  עוסק בדימוי העצמי והפחתת הצורך להשיג שליטה מלאה במראה הגוף. הנוכחות של מטופלים אחרים שסובלים מבעיה דומה מקל מאוד ומעניק תחושת אוניברסליות למתמודדות עם בולימיה. התמיכה וההכרה ההדדית רבת-ערך בטיפול בהפרעה זו. 

 

טיפול קבוצתי

טאותרפיה מתבססת על אנורקסיה בולימיה אנונימיים, על ספרות ומתודה שאין באף מסגרת בישראל, מסגרת עבודה עצמית אשר מייצרת שינוי דרמטי ומהיר אצל מי שמתמיד בטיול. זו השיטה היחידה בעולם שהיא הוליסטית, עוסקת גם בהיבטים קוגניטיביים, גם בהיבטים רגשיים, גם בהיבטים רוחניים. בנוסף היא מהווה מסגרת של העצמה אישית בה האדם המתמודד מקבל הזדמנות להיות מנטור חונך מה שמעלה את הדימוי העצמי והביטחון העצמי של הבולמים והאנורקטיים. 

 

שיטת 12 הצעדים

משמעות המילה יוגה בסנסקריט היא "איחוד", כאשר הכוונה היא לאיחוד בין הגוף והנפש, למצב בו החושים מתכנסים פנימה ואנו לא נתונים להסחות דעת ומחשבות מטרידות.


יוגה

תרגולי היוגה כוללים, לצד האימון הגופני, גם תרגילי נשימה ולעיתים גם מדיטציה, ואלו חשובים אף יותר, על פי פילוסופיית היוגה, מהדרך בה גופכם מתפתל ומגיע לזוויות שונות ומדויקות.

 

מדיטציות

מדיטציה היא תרגול מנטלי המאפשר יצירת חיבור בין הנפש הגוף והרוח. תרגול המדיטציה מאפשר לאנשים להשיג איזון, רוגע, שליטה עצמית לצד פיתוח תודעה.

במזרח, מדיטציה היא תרגול עתיק אשר פותח במקביל במגוון גדול של מסורות כדרך להרחבת התודעה ובחיפוש אחר הבריאות. טקסטים קדומים מלמדים כי בעבר מדיטציה הייתה הליך רפואי להחלמה ושימור המצב הבריאותי, כבר לפני 3,000 שנה. מקור המילה הוא בשפה ההודית המסורתית “סנסקריט” ומשמעותה תשומת לב.

 

טיפול משפחתי

אנו ממליצים לבני המשפחה ללמוד את שיטת 12 הצעדים במכללת טאותרפיה. מטרת הלימוד הוא הענקת שפה משפחתית משותפת לבני המשפחה לתקשר סביב המחלה. אנו מאמינים שהמחלה היא משפחתית וכלם צריכים לעבור תהליך שיתרום להעלאת המודעות ולסיכויי הצלחה גבוהים בתהליך.


למקרים קשים ומורכבים אנו ממליצים על כניסה למרכז יום חמישה ימים בשבוע עם צוות רב מקצועי שנותן מענה הוליסטי בטאותרפיה לכל ההיבטים של המחלה. לבוגרי מרכז יום יש בסיס יציב של החלמה ויכולת לתרגל את העקרונות המדהימים של טיפול רגשי, 12 הצעדים, יוגה, מדיטציה, כתיבה טיפולית, פסיכודרמה ועוד.

משל זן מפורסם שמדבר על ריסוק האגו:

משל הזן – סיפור הספל והתה


יום אחד הגיע פרופסור מכובד וידוע לפגוש מאסטר זן, כדי ללמוד ולהבין את חכמת הזן. המאסטר קיבל את הפרופסור בברכה והזמין אותו לשבת ולשתות תה.

המאסטר התחיל למזוג את התה לספל של הפרופסור, והמשיך למזוג למרות שהספל כבר היה מלא, והתה התחיל לגלוש החוצה ולשפוך על השולחן.

 

הפרופסור, שנדהם מהמראה, אמר: "הספל כבר מלא! לא ניתן להוסיף עוד!"

 

המאסטר חייך ואמר: "כמו הספל הזה, גם אתה מלא בדעותיך, רעיונותיך והאגו שלך. כדי ללמוד ולהבין את חכמת הזן, עליך קודם לרוקן את הספל שלך."

 

מוסר ההשכל

המשל הזה מדבר על הצורך בריסוק האגו כדי לפנות מקום ללמידה והבנה אמיתית. כמו הספל המלא שאינו יכול לקבל עוד תה, כך גם אדם מלא באגו, בדעות ובאמונות שלו אינו יכול לקבל וללמוד דברים חדשים. רק כאשר אנו מרוקנים את עצמנו מהאגו ומניחים בצד את הדעות הקדומות שלנו, אנו יכולים להתחיל ללמוד ולהבין את חכמת החיים בצורה אמיתית. ריסוק האגו מאפשר לנו לראות את העולם בצורה חדשה, להתפתח ולהתקרב לאמת הפנימית שלנו. 

"Trauma recovery programs in Thailand, offering holistic and comprehensive healing."

צרו איתנו קשר

פנו אלינו עם כל השאלות שיש לכם

נשמח לשוחח איתך! אל תהסס/י לפנות אלינו עם כל שאלה שיש לכם. 

"Long-term recovery programs at a rehabilitation center, focusing on sustained healing and support."

צור קשר

קבע פגישת ייעוץ חינם

קבע פגישת ייעוץ חינם עם הצוות שלנו ובוא נגרום לדברים לקרות!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
נגישות