12 הצעדים להתמודדות עם פוסט טראומה
הופכים אהבה לקריירה
גלה את הדרך לשלווה פנימית עם קורס 12 הצעדים בשיטת טאותרפיה
גיבור ישראל
יעקב בן עטיה
בעל "אות מופת" ממלחמת
לבנון השנייה
סיפור על טראומה מורכבת, מעצרים, תיקים פליליים מתוך אגף השיקום של משרד הביטחון דרך אשפוזים פסיכיאטריים והחלמה מפוסט טראומה דרך 12 הצעדים.
12 הצעדים לפוסט טראומתיים
לראשונה בעולם
זה עובד
לראשונה בעולם מכללת טאותרפיה מנגישה את 12 הצעדים בצורה ייחודית לפוסט טראומתיים באשר הם להתנהלות מול הטראומה והכאב הבלתי פוסק של לוחמי ישראל. כיום ישנם כ-80,000 הלומי קרב בישראל, מפיגועים, ממלחמות, מחשיפה לאירועים קשים, מאירועים ותאונות שהתרחשו תחת שרות צבאי ועוד ועוד.
ד"ר מזרחי אברהם
במשך השנים האחרונות ד"ר מזרחי אברהם עבד על פרויקט ייחודי זה והשתמש בידע של פוסט-טראומתיים אנונימיים שקיים בארה"ב להתמודדות עם הטראומה.
מסלול חדשני
זה מסלול חדשני וייחודי שבשנת ה2020 החל, והשנה אנו מרחיבים את הפעילות שלנו שלישי במספר בנושא ופותחים מסלול נוסף. אנו קבוצה של מחלימים שהחלמנו מהטראומה האישית שלנו ומביאים את הניסיון האישי שלנו אליכם בצורה שהיא אנטי-תזה לטיפולים הקיימים כיום.
מכללת טאותרפיה
המכללה המובילה בישראל ללימודי טראומה בשיטת 12 הצעדים
"בשביל אור"
פוסט טראומה ו-12 הצעדים
קורס 12 הצעדים עבור הלומי קרב, נפגעי פעולות איבה, משטרת ישראל, מג"ב ולוחמי אש.
טאותרפיה "הופכים את הבלתי אפשרי לאפשרי"
"זהו תהליך של שינוי דרכו אנשים משפרים את בריאותם ורווחתם, מסוגלים לחיות חיים עם כיוון משמעות ומטרה, ושואפים להגיע למלוא הפוטנציאל למימוש עצמי שלהם."
5/5
בהנהלת ד"ר מזרחי אברהם
מייסד מכללת טאותרפיה, מרכז יום מתעוררים ומרכז החלמה דאו-תרפיה בתאילנד.
ניסיון של 33 שנות הוראה וטיפול
כתבה בידיעות אחרונות
"כל בן אדם רוצה שיראו אותו, ופה המדינה ששלחה אותך אומרת לך - אתה שקרן"
ישנם כיום מעל 120 בוגרים במסלול השנתי של קורס 12 הצעדים לפוסט טראומתיים.
כיום חלק מהבוגרים של 12 הצעדים לפוסט-טראומה, הםתלמידים אשר לומדים את שיטת טאותרפיה מסלול תלת שנתי להכשרה בפסיכותרפיה ממוקדת טראומה והתמכרויות. הם כולם בוגרים של קורס 12 הצעדים לפוסט-טראומתיים. הם הכירו את השיטה וביקשו ללמוד אותה כדי להיות המטפלים של הדור הבא בישראל. החזון שלנו שהבוגרים יקימו מסגרות ברחבי ישראל אשר מעבירים בה את השיטה שפותחה בטאותרפיה ויגאלו עוד ועוד נשמות יקרות ואבודות.
החזון שלנו
שכל פוסט טראומתי ונפגעי פעולות איבה לא יצטרכו להיות על תרופות מרשם, קנאביס, או לסבול. אנו רואים אותם הופכים להיות המטפלים של הדור הבאו. בעזרת ההבנה שיש להם ייעוד הם ישקמו את עצמם ויעבירו את הבשורה הלאה לפוסט טראומתיים אחרים.
המשימה שלנו
המשימה שלנו בטאותרפיה היא לספק מסגרת חוויתית מלאת חמלה ואהבה, , תוך כדי שילוב של פרקטיקות מקצועיות מבוססות טראומה והתמכרויות יחד עם גישה הוליסטית מבוססת גישות רוחניות.אנו מחויבים לעזור לכם להשתחרר מהעבר, להתגבר על טראומות ולבנות מחדש את חייכם בכוח, חוסן ותחושת מטרה מחודשת להעביר את הבשורה הלאה לכל מי שזקוק לעזרה.
התהליך שלנו
הגשמת החזון והמשימה שלנו כרוכה במחוייבות עמוקה, התמסרות לצוות, לתכנית 12 הצעדים להתמודדות עם פוסט טראומה בה כל אחת ואחד ימצא את שבילי הריפוי וההעצמה בתוכו, דרך המפגש העוצמתי עם עצמנו, הריפוי הפנימי נהפוך להיות השראה לכל מי שסובב אותנו ולאחר מכן למטופלים שיגיעו ויזכו לשבת איתנו בקליניקה.
תלמדו עם המקצוענים ביותר
מסלולי לימוד נוספים של טאותרפיה
אנשים לא מאמינים שאפשר להחלים
מכללת טאותרפיה בראשות ד"ר מזרחי אברהם מכשירה כבר עשרות שנים מטפלים ואין ספק כי זהו האתגר הגדול ביותר עד כה. אנשים לא מאמינים שאפשר להחלים, כל המטפלים שלהם אומרים להם שאין החלמה, שאין ריפוי, שהם צריכים להשלים עם הסבל. טאותרפיה מאמינה בריפוי בכוחות הריפוי של האדם.
אתה יומרני
אנשים אומרים לי שאני יומרני, שאני לא יכול להבטיח להם החלמה, או שיהיו מטפלים, או שהם יוכלו לשאת את המסר. אמרו לי שאני הזוי, צחקו עליי, נלחמו בי, נאבקו ברעיון הזה שגישת הצעדים תתאים להם, הרי הם גיבורי ישראל ומה להם ולשיטה שפותחה על-ידי אלכוהוליסט.
הם ראו בעיניים
ביקרו אצלנו רבים וטובים ונחשפו לתהליך, בוגי יעלון, עמירם לוין, סגן שר הביטחון שוסטר, רם בן-ברק, מנהלת אגף השיקום במשרד הביטחון ועוד. הם כולם התפעלו ויצאו די המומים ומרוגשים עד כדי דמעות מסיפורי הגבורה וההחלמה שלהם. ארגון נכי צה"ל הכיר בפרוייקט ומעניק לתלמידי פסיכותרפיה מלגה מכובדת והיד עוד נטויה.
גיבורי ישראל
בין התלמידים שלנו בעלי אות מופת, כאלה שקיבלו צלש"ים, טייסים, פרמדיקים, לוחמי סיירות, לוחמים גיבורי ישראל, נפגעי פעולות איבה וחובשים. הם הקריבו את עצמם וכעת הם צריכים לקבל מאיתנו את כל מה שיש לנו להציע להם באהבה.
תקווה לעתיד
טאותרפיה מוכרת בביטוח לאומי כמוסד מוכר ללימודי פסיכותרפיה לשיקום תעסוקתי, אנו מקווים שאגף השיקום של משרד הביטחון יצטרף אלינו לחולל מהפיכה כדי שההחלמה תהיה זמינה בכל רחבי ישראל.
צרו קשר עוד היום
תוכנית 12 הצעדים כדרך חיים חדשה להתמודדות עם פוסט-טראומה
רקע כללי על גישת דאותרפיה ושיטת 12 הצעדים.
תוכנית 12 הצעדים מציעה דרך חיים חדשה עבור אלו המתמודדים עם פוסט-טראומה, הלם קרב ולעיתים גם התמכרויות. היא מבוססת על עקרונות רוחניים, פילוסופיים ופסיכולוגיים עמוקים שיכולים להוביל לשינוי תפיסתי והתנהגותי משמעותי.
אחת הרעיונות המרכזיים בתוכנית היא חשיבות הקבוצה בתהליך ההחלמה. פוסט-טראומה מובילה לעיתים קרובות לבדידות וניתוק, אך טבע האדם האמיתי הוא חברתי וקהילתי. השתתפות פעילה בקבוצת תמיכה ולימוד של 12 הצעדים מאפשרת חוויה של חיבור אנושי אמיתי, שיתוף ותמיכה. זהו צעד חיוני לשחרור מהבידוד של פוסט-טראומה.
תפילת השלווה, שהיא מרכזית בתוכנית, מסכמת תובנה חשובה: היכולת להבחין בין מה שניתן לשנות ולרפא לבין מה שדורש קבלה של המצב. פוסט-טראומה ומצוקה נפשית מאופיינים לעיתים בצורך כפייתי לשלוט דרך עירנות יתר. תפילת השלווה מזמינה לשחרר את הניסיון לשלוט במה שאיננו יכולים ולהתמקד במה שאנו כן יכולים לנהל – העבודה הפנימית על עצמנו. ככל שהאדם מפנים את התפילה, הוא מתחיל לחוות פחות סבל ויותר שלווה.
התוכנית טוענת שהשינוי האמיתי מתרחש כאשר אנו משנים את הדרך בה אנו תופסים את עצמנו ואת העולם. כאשר התפיסה משתנה, גם ההתנהגות משתנה, ולאט לאט, החיים משתנים. שינוי קוגניטיבי מוביל בסופו של דבר לשינויים במערכות יחסים קרובות, במעגלי חיים רחבים יותר, ולתפקוד יעיל ופורה יותר.
עם זאת, שינוי כזה דורש עבודה עקבית ויומיומית. יש ליישם את כליו של התוכנית, כגון עשיית הצעדים, חונכות, תפילה ומדיטציה. נדרשת גם האומץ להסתכל פנימה ולהודות באמת הפנימית, גם אם היא קשה. התוכנית מדגישה את חשיבות הפעולה והחוויה מעבר להבנה אינטלקטואלית בלבד. רק דרך כך מתרחשת הפנמה ושינוי דפוסי החשיבה וההתנהגות.
בדיוק כפי שלא ניתן להסביר באמת את טעמו של הדבש למי שמעולם לא טעם אותו, כך גם את התוכנית ניתן להבין רק דרך חוויה אישית. אך כדי לחוות אותה, יש להתחייב אליה, להשתתף בה באופן פעיל ולתת לה זמן. רק כך תוכל להתקיים הטרנספורמציה המיוחלת – מהסבל לשחרור, מהבדידות לשייכות, מאשליית השליטה לקבלת המציאות.
התהליך מלווה גם באתגרים. הסביבה בתוך התוכנית חייבת להיות בטוחה ומכבדת, שכן רק בסביבה כזו אפשר להיפתח ולשתף. בחברה הרחבה, הצורך להימנע מכדורים מרשם, סמים ואלכוהול כדי להחלים מטראומה אינו תמיד מובן. הדחף לשליטה, שמאפיין פוסט-טראומה, הוא טבעי ואנושי, ולכן קשה לוותר עליו גם כשהוא גורם סבל.
אבל דווקא בגלל האתגרים הללו הקבוצה כל כך חשובה, שכן כולם חולקים חוויה דומה ומטרה אחת – המסע להחלמה. כששומעים אחרים מתארים קשיים וניצחונות שמוכרים לנו, קל יותר להתחבר ולהתמיד. ההחלמה אינה יכולה לקרות בבדידות; זהו תהליך קולקטיבי של שיתוף וצמיחה הדדית.
בסופו של דבר, תוכנית 12 הצעדים היא מסע לשחרור. היא מאפשרת פירוק הדרגתי של האגו השברירי שנאחז בשליטה, ומציאת ביטחון פנימי אמיתי. היא מובילה לקבלה עמוקה של עצמנו, החיים והאחרים. היא מלמדת כיצד לחיות בשלום, חמלה ושמחה. זהו תהליך יומיומי והדרגתי של בחירת דרך חיים חדשה המבוססת על אחריות הדדית, אחריות אישית ואמונה בכוח גדול מאיתנו.
תוכנית 12 הצעדים, שנוצרה במקור עבור אלכוהוליסטים אנונימיים, הפכה עם הזמן למודל מוביל להחלמה מהתמכרויות שונות ומהפרעות נפשיות. התוכנית מציעה מסע לשינוי אישי, המבוסס על עקרונות רוחניים ופסיכולוגיים עמוקים. היא מזמינה למסע של התבוננות פנימית, אחריות אישית, חיבור לכוח עליון וקהילה. כל אלה מובילים לשינוי תפיסתי והתנהגותי עמוק, שבסופו של דבר מביא לחיים של חופש, סיפוק ושלווה.
כוחה של הקבוצה
אחד מעמודי התווך המרכזיים של התוכנית הוא ההכרה בחשיבות הקבוצה בתהליך ההחלמה. המחלה, בין אם מדובר בפוסט-טראומה, התמכרות לסמים, הימורים או התנהגויות הרסניות אחרות, מובילה בסופו של דבר לבדידות וניתוק. הסודיות, הבושה והאשמה מבודדים את הסובל, גם כשהוא מוקף באנשים. עם זאת, הטבע האמיתי של האנושות הוא חברתי וקהילתי. אנחנו זקוקים לחיבור, שייכות ומגע.
השתתפות פעילה בקבוצה מאפשרת חוויה מחודשת של חיבור אנושי אמיתי. כשמשתפים את הכאב והמאבק עם אחרים שעברו חוויות דומות, תחושת הבדידות מתחילה להתפוגג. המשתתפים מבינים שהם אינם לבד, שיש אחרים שמזדהים ומבינים את כאבם. הם זוכים לאוזן קשבת ולהזדמנות לבטא את עצמם בכנות, ללא חשש משיפוט.
בקבוצה, המשתתפים גם לומדים מניסיונם של אחרים ונותנים מעצמם בתמורה. החלפה הדדית זו של קבלה ונתינה היא מרפאה ומעצימה. היא מאפשרת להם להתחבר מחדש לעצמם האמיתי, מעבר למחלה. הם משתנים משורדים מבודדים ללוחמים קולקטיביים, חלק מתנועה רחבה יותר של החלמה והתעלות. בהדרגה, הם מחזירים לעצמם את האמון בעצמם ובאחרים, יחד עם תחושת מטרה ומשמעות מחודשת. הקבוצה הופכת לשותפה בלתי נפרדת במסע ההחלמה.
הבחנה בין קבלה לשינוי
תובנה מהותית נוספת שמציעה התוכנית, המתגלמת בתפילת השלווה, היא היכולת להבחין בין מה שניתן לשנות לבין מה שדורש קבלה. התמכרות או מצוקה נפשית לעיתים קרובות כרוכות בתחושה של אובדן שליטה מוחלט מצד אחד, ובצורך כפייתי לשלוט בכל מצד שני. האדם מרגיש חסר אונים מול הדחפים שלו, מול נסיבות חייו, ומול התנהגותם של אחרים. הוא חווה תסכול וכאב על חוסר היכולת לנהל את חייו כפי שהיה רוצה. באופן פרדוקסלי, הוא גם מנסה לשלוט בכל דבר—במחשבותיו, ברגשותיו, במערכות היחסים שלו, ובתוצאות מעשיו.
תפילת השלווה, המשמשת כמנטרה עבור התוכנית, מזמינה למקד את האנרגיה במקום אחר. במקום לנסות לכפות שינוי על המציאות, היא מעודדת קבלה של מה שאינו בשליטתנו. התפילה קוראת לנו לקבל את העובדה שלמחשבות ולרגשות יש חיים משל עצמם, שהתנהגותם של אחרים אינה בשליטתנו, ושיש גבולות לחלומותינו ולרצונותינו. זוהי הזמנה לקבל את המציאות כפי שהיא, על כל מורכבותה.
עם זאת, לצד הקבלה, התפילה גם מעודדת להתמקד במה שניתן לשנות—העצמי הפנימי. היא מזכירה לנו שיש לנו את האומץ והיכולת לעצב את עולמנו הפנימי, לקבוע כיצד נגיב למציאות. אנו יכולים לפתח מודעות עצמית, לזהות דפוסים שליליים ולשנות אותם. זהו אולי השינוי המשמעותי ביותר שאנו מסוגלים להשיג.
לבסוף, התפילה מבקשת את החוכמה להבחין בין שני תחומים אלו—בין המציאות שדורשת קבלה לבין מה שניתן לשנות. זוהי חוכמת חיים עמוקה שמתפתחת בהדרגה. ככל שמתרגלים את התפילה והופכים אותה לדרך חיים, כך התובנה וההבחנה הזו הופכות לחלק בלתי נפרד מהווייתו של האדם.
שינוי פנימי, שינוי בעולם
התוכנית מדגישה שוב ושוב שהשינוי האמיתי מתחיל מבפנים. כאשר אנו משנים את התפיסה שלנו, את הדרך בה אנו רואים את המציאות ואת עצמנו, כל החוויה שלנו משתנה. במקום לראות את עצמנו כקורבנות של נסיבות החיים או של אחרים, אנו מתחילים לקחת אחריות. אנו מכירים בכוח שלנו לבחור, לעצב את הגישה שלנו, את הרגשות שלנו ואת התגובות שלנו. במקום להיאבק במציאות, אנו לומדים לקבל אותה, לחבק אותה, וללמוד ממנה.
השינוי הזה אינו נשאר רק בתוכנו. ככל שאנו משתנים, גם היחסים שלנו עם העולם עוברים טרנספורמציה. אנו מפסיקים להיות תלויים כל כך בגורמים חיצוניים לצורך תחושת ערך עצמי ואושר. מקור הביטחון וההערכה העצמית שלנו הופך ליותר פנימי ויציב. כתוצאה מהשינוי בתפיסה ובהתנהגות שלנו, גם מערכות היחסים שלנו עם הסובבים משתפרות. אנו הופכים לפחות תובעניים ושליטתיים, ויותר קשובים ואמפתיים, פתוחים באמת לחבק את האחר.
בהדרגה, כל היבטי החיים—משפחה, עבודה, חברה—עוברים שינוי. במקום מערכות יחסים המבוססות על מאבק וכוח, נוצרות שותפויות ואיזון. עם ההכרה במגבלות האחריות האישית, מתפתחים ענווה והדדיות. החיים הופכים להרפתקה משותפת של גילוי ולמידה, במקום שדה קרב. זהו אולי השינוי המשמעותי ביותר שהתוכנית מאפשרת—המעבר מסבל, בדידות ומאבק לחיים של חיבור, הגשמה עצמית ושלווה.
מחויבות והתמדה בתהליך
שינוי זה אינו מתרחש בבת אחת; הוא דורש עבודה פנימית מתמשכת. נדרשת מחויבות ליישם את כליו של התוכנית מדי יום, שוב ושוב. בין אם מדובר בעבודה על הצעדים, במעורבות בחונכות אישית, בתרגול תפילה ומדיטציה, או בכל כלי אחר, המסע הזה, במובן מסוים, הוא לכל החיים. אין "קו סיום", אלא העמקה מתמשכת של תובנות, חיבור רוחני וחמלה.
זו אינה דרך קלה. היא דורשת אומץ ונחישות, כנות ונכונות להתבונן פנימה גם כשזה קשה. לעיתים, הרגלים, פצעים וזיכרונות צפים שאנו מעדיפים לדכא. אך דווקא שם נמצא המפתח לשחרור—ביכולת לזהות אותם, להתמודד איתם מתוך חמלה וקבלה.
התוכנית שמה דגש רב על חשיבות הפעולה והחוויה, מעבר להבנה אינטלקטואלית בלבד. ניתן להבין את העקרונות והכלים מבחינה אינטלקטואלית, אך הם הופכים לחלק מהווייתו הפנימית של האדם רק דרך יישום וחוויה. כפי שלא ניתן להבין באמת את טעמו של דבש מבלי לטעום אותו, כך גם תובנות התוכנית דורשות מעורבות ישירה עם החוויה האנושית על כל צדדיה. רק דרך עשייה וחזרה מתמדת, דרך חיים חדשה זו מופנמת ומשתלבת עמוקות.
האתגרים במסע ההחלמה
המסע הזה אינו נטול קשיים ואתגרים. הוא דורש פתיחות ואומץ לשתף, לחשוף את עצמך ולהודות בחולשות. זה כמעט בלתי אפשרי ללא סביבה בטוחה ותומכת, ללא הבטחת סודיות וללא שיפוט מוסרי. יצירה ושמירה על סביבה כזו היא משימה מורכבת הדורשת התמדה וערנות מתמדת.
אתגרים יכולים גם להגיע מהסביבה החיצונית. החברה הרחבה לא תמיד מבינה את עקרונות התוכנית. הרעיון של התנזרות מוחלטת מחומרים ממכרים, ממקומות, אנשים ודברים רעילים, לדוגמה, עשוי להיתפס כקיצוני בחברה שבה השימוש בהם מקובל כנורמה. האמונה שהכוח להחלמה מגיע מהכניעה לכוח עליון עלולה להתנגש עם ערכי האינדיבידואליזם והרצון להשיג הצלחות בכל מחיר. הדבר דורש מהאדם הנמצא בתהליך ההחלמה להאמין בדרכו ולהישאר נאמן לה, גם מול ספקנות חיצונית וחוסר הבנה.
אתגר נוסף טמון בטבע האדם עצמו. הנטייה לשלוט, להימנע מכאב ולחפש סיפוק מיידי היא אוניברסלית. גם כאשר מבינים שהנטייה הזו הרסנית, קשה לשחרר אותה ולאמץ דרך חדשה. שוב ושוב עולה השאלה: האם אני באמת יכול לסמוך על התהליך הזה? האם באמת יש דרך אחרת? ספקות אלו הם חלק בלתי נפרד מהמסע, וההכרה בהם והנכונות לחקור אותם הן בעצמן צורת התקדמות.
כוח הריפוי של החיבור
בדיוק בגלל האתגרים הללו, הקבוצה הופכת למקור כוח והשראה. בקבוצה, פוגשים אנשים שחווים חוויות חיים דומות ושואפים לאותם מטרות. דרך שיתוף והקשבה, מתברר שוב ושוב שהמאבקים והכעסים אינם יחודיים לנו. לראות את ההתקדמות של חברי הקבוצה מקל על האמונה ביכולתנו שלנו. כל אדם הופך לתלמיד ולמורה בו זמנית, מציע תמיכה ומקבל אותה בתמורה. הקשרים שנוצרים בתוך הקבוצה הם עמוקים ומשמעותיים, לעיתים הרבה מעבר לקשרים המשפחתיים או החברתיים שהיו קיימים קודם.
זה, למעשה, אחד הלקחים החשובים ביותר של התוכנית—ההכרה שההחלמה לא תתרחש בבידוד; היא מתקיימת רק יחד. ההחלמה היא תהליך הדדי, שבו כל משתתף תורם לאחרים ומועשר מהם בתמורה. בתהליך זה נוצרות כוחות וחכמות שחורגות מיכולת של כל אדם בודד. זהו כוח הרוח האנושית כאשר היא פועלת בשיתוף פעולה ואחדות.
כיוון לחירות אמיתית
כשהתקדמים במסע של 12 הצעדים, המתנה האמיתית של התוכנית מתחילה להתגלות—חירות. זו חירות מהכבלים של פוסט-טראומה פעילה, מהתמכרות, אובססיה ומרכזיות עצמית. אך מעבר לכך, זו חירות מהדפוסים המנטליים שיצרו את הסבל מלכתחילה. זו חירות להיות מי שאנחנו באמת, מעבר לפחדים, חרדות, פלאשבקים, ציפיות ותפקידים שלקחנו על עצמנו.
זו הזדמנות להגדיר זהות חדשה עבור עצמנו, המבוססת על ערכים כמו יושר, חמלה, אחריות ונתינה. במקום להיות מונעים על ידי האגו וצרכיו, אנו מתחילים לחיות חיים בעלי משמעות ותכלית. אנו מגלים ששמחה וסיפוק אמיתיים נמצאים בהגשמה עצמית ובתרומה לאחרים, ולא בהישגים חומריים או אישור חיצוני.
המסע הזה הוא תהליך של השעיה—לא מתוך חולשה, אלא מתוך הכרה במגבלותינו כבני אדם. זו ההבנה שאיננו אלים או יודעי כל, ושאיננו יכולים לשלוט לחלוטין בחיים. אך בתוך ההשעיה הזו, כוח גדול יותר מתגלה, כזה שמגיע מהחיבור לעצמנו האמיתי, לאחרים ולכוח עליון. כשאנו משחררים את הצורך להילחם ולהתאמץ, לשנות ולתקן דברים בכפייה, אנו פתוחים יותר פשוט לחיות.
זה לא מסלול של שלמות. המחלה תמיד נמצאת ברקע, יחד עם אתגר ההתאוששות המתמשך. אך התוכנית מאפשרת לנו לבנות חיים של שלום ומשמעות למרות מגבלותינו ואתגרינו. היא מלמדת אותנו לקבל את עצמנו ואת מי שאנחנו, ומאותה קבלה לגדול ולהתפתח לאורך חיינו.
יום אחד בכל פעם
לבסוף, התוכנית מציעה דרך חיים, ולא פתרון קסם חד-פעמי. היא מזמינה אותנו להתחייב מחדש כל יום לערכים ולעקרונות שלה, לבחור שוב ושוב ביושר, בכנות, בענווה, באומץ, וברצון לשרת ולבקש עזרה. הבחירה הזו נעשית רגע רגע, פעולה אחרי פעולה.
הביטוי המוכר בתוכנית, "יום אחד בכל פעם", משקף את ההבנה שההחלמה והצמיחה מתרחשות בהווה, ולא בעתיד. הם תלויים במה שאנחנו עושים כאן ועכשיו, ולא במה שנעשה מחר או בשנה הבאה. כל יום מביא אתגרים חדשים והזדמנויות ללמוד, לתרגל ולשנות.
זו מסע של התעוררות הדרגתית, של שינויים קטנים אך מצטברים עם הזמן. כל פעם שבוחרים בדרך האמת והאהבה, אנו יוצרים התפשטות של השפעה שמשנה את חיינו ואת קשרינו. זה אולי נשמע פשוט, אך זו בחירה שדורשת אומץ עצום כי היא כוללת התמודדות עם הפחד הגדול ביותר שלנו—הפחד ממה שאנחנו עשויים להיות.
אך אם נבחר לקחת את הקפיצה, הגילויים שממתינים לנו הם מרהיבים. גילוי כוח פנימי וחוסן, אהבה מרפאת, קשר חסר גבולות. התוכנית היא בעצם הזמנה להרפתקה הגדולה ביותר—להיות מי שנועדנו להיות, ודרך כך להשתתף בהתפתחות האנושות כולה. זו מסע שאנחנו חולקים כולנו, יחד.
עשייה של 33 שנות פיתוח ההחלמה מטראומה והתמכרויות
קצת עלינו בטלוויזיה ובעיתונות
מרכז יום לטיפול בטראומה, התמכרויות וחוסר איזון נפשי בישראל
"בואו לתחילת המסע לחופש מהתמכרות לאלכוהול, סמים, כדורים ותגלו מחדש את חייכם בחיבוק השקט של "DaoTherapy Rehab בתאילנד—במקום שבו ריפוי הוליסטי פוגש החלמה מעצימה."
גיבור ישראל - סגן אלוף בני בן-ששון מלוחם על לפוסט טראומה
סיפור מופלא על לוחם יוצא דופן שנלחם בלבנון, עזה ובשטחים. מילא תפקידים רבים סודיים וכעת הוא מספר הכול בפתיחות ועל ההחלמה שלו.
ד"ר מזרחי אברהם ושירה רפאל
שירה רפאל לוחמת סבלה מהלם קרב קשה מאוד, מוכרת במשרד הביטחון ולאחר אינסןף שיטות טיפוליות הגיעה לטאותרפיה, לקורס 12 הצעדים וכיום עולה לשנה ב' בלימודי פסיכותרפיה ממוקדת טראומה והתמכרויות ומאז הניסים בחייה אינם חדלים להתרחש
מה מייחד אותנו במכללת טאותרפיה
יעילות שיטת 12 הצעדים
12 הצעדים לגילוי עצמי
"קורס 12 הצעדים בשיטת טאותרפיה הוא מסע לגילוי עצמי, שבו כל צעד מוביל להבנה עמוקה יותר של עצמכם ושל הדפוסים שמעצבים את חייכם. באמצעות עבודה פנימית מעמיקה, תלמדו לשחרר דפוסים שליליים וליצור שינוי חיובי ומשמעותי. הקורס מציע כלים מעשיים להעצמה אישית, שמאפשרים לכם לחיות חיים מלאים ומספקים יותר."
12 הצעדים להתמודדות עםדיכאון
"קורס 12 הצעדים בשיטת טאותרפיה מציע כלים מעשיים להתמודדות עם דיכאון על ידי עבודה פנימית ותרגול טכניקות ריפוי עצמי. באמצעות צעדים כמו הכרה במציאות, בדיקה עצמית מעמיקה והעמקת הקשר הרוחני, תלמדו לזהות ולהתמודד עם מקורות הדיכאון בצורה בריאה ומבוססת. התמיכה הקבוצתית וההכוונה המקצועית בקורס מסייעות לכם למצוא תקווה וכוח פנימי להתגבר על הדיכאון וליצור חיים מאוזנים ושמחים יותר."
אנחנו מודל לחיקוי
במכללת טאותרפיה, אנו רואים את עצמנו כמודל לחיקוי בתחום השיקום וטיפול בטראומה והתמכרויות. המומחיות שלנו, בשילוב עם הגישה ההוליסטית והחדשנית, מבדלת אותנו כמובילים בתחום. אנו שומרים על הסטנדרטים הגבוהים ביותר של לימודים ומחויבים לספק לכל סטודנט את הכלים הדרושים לחיים מלאים, מאוזנים ובעלי משמעות. המחויבות שלנו לשיפור מתמיד, דאגה אישית לכל תלמיד ושימוש בשיטות טיפול מתקדמות ממצבות אותנו כמודל לחיקוי בטיפול בטראומה והתמכרות.
12 הצעדים להתמודדות עם חרדה
"קורס 12 הצעדים בשיטת טאותרפיה מציע כלים מעשיים להתמודדות עם חרדה ולחץ על ידי תרגול טכניקות ריפוי עצמי ויצירת איזון פנימי. צעדים כמו הכרה במציאות, בדיקה עצמית מעמיקה ושימוש בשיטות מדיטציה ונשימה עוזרים להפחתת החרדה ולהרגעת הנפש. התמיכה הקבוצתית וההכוונה המקצועית בקורס מעניקות תחושת ביטחון ושייכות, מה שמאפשר לכם להתמודד עם אתגרי היום-יום בצורה יעילה ובריאה יותר."
12 הצעדים-התמכרות כמחלה
בגישת 12 הצעדים האמונה וההבחנה העמוקה ביותר לגבי טבעה של ההתמכרות שזוהי מחלה. המכור צורך סמים, אלכוהול, אוכל, קניות, הימורים, יחסים הרסניים ועוד ללא כל קשר לרצון האמיתי שלו ואי כל יכולת לשלוט או לנהל את ההתמכרות שלו.
איך עובדת שיטת גישת 12 הצעדים
זו תכנית ייחודית, שונה מכל גישה טיפולית אחרת. זו גישה בה המכור אינו מטופל אלא תלמיד של 12 הצעדים. זה עובד על יישום והבנה, דרך פעולות ותרגולים אשר המתרגל מתבקש ליישם ורק לאחר מכן תגיע ההבנה מדוע התרגול היה מדוייק קריטי וכל כך משמעותי.
מתי ואיך התפתחה שיטת 12 הצעדים
גישת 12 הצעדים נולדה עם החוויה הרוחנית של ביל ווילסון בנובמבר 1934. ביל מייד כתב 6 צעדים לאחר מספר ימים הוסיף עוד 3 צעדים ולאחר מכן נוספו עוד 3 צעדים וכך נוצר הקסם של שהוביל מהפיכה. בתאריך ה-10/06/1935 נוסדה רשמית אלכוהוליסטים אנונימיים יחד עם ד"ר בוב סמית מייסד שותף לביל.
האם הצעדים דורשים התנזרות מלאה?
האם שיטת 12 הצעדים דורשת התנזרות מלאה מכל דבר שמשנה את מצב הרוח והתודעה? בגדול רק נרקומנים אנונימיים ועוד מספר קבוצות מועט דורשים הימנעות מוחלטת, אלכוהוליסטים אנונימיים או מהמרים אנונימיים אין בהם דרישה מוחלטת כזו. כמות הויתורים תעלה את כוח ההחלמה וההבנה של האדם.
האם שיטת 12 הצעדים היא כת?
מההכרות שלנו עם שיטת 12 הצעדים, עם הקהילה של מכורים אנונימיים, אלכוהוליסטים אנונימיים, אין בכל העולם כולו מבנה יותר דמוקרטי מהארגון שחרק על דגלו את המושג "חופש", חופש מכפייה מוסרית, מכפייה חברתית, מכפייה משפחתית, חופש מאנשים, חופש מממון רכוש ויוקרה, וישנה בארגון זה את מה שביל כינה "אנרכיה דמוקרטית" שזה מודל נדיר של חברה שאינה כופה על חבריה דבר אלא רק מציעה להם להיות נקיים, לקחת חונך, לתרגל את התכנית אבל אין שום תנאי לחברות בארגון.